Quan l'etanol arriba al fetge, es troba uns bonics enzims que l'oxiden, tot fent així:

De moment, ja hem aconseguit 2 NADH-H, que parlant en moneda energètica, vindrien a ser uns 6 ATPs.
Però això no és tot: l'acetat es pot unir a coenzim A, resultant-ne el mític acetil-CoA, que entrarà al cicle de Krebs, del que s'obté (per cada molècula d'acetil-CoA) 3 NADH-H i 1 FADH2, és a dir, 11 ATPs.
Per tant, això suma un total de 17 ATPs per molècula d'etanol.
Que dius, l'oxidació completa d'una molècula de glucosa resulta en 36 ATPs i l'etanol només en produeix 17? Sí.
Però pensa d'on ve l'etanol que t'estàs bevent... T'estàs bevent CACA DE LLEVAT. Així que a veure que té la barra de tornar a criticar a les mosques...
2 comentaris:
Contestant de manera aplicada, com se m'ha requerit: compararem un sobre de sucre (7 g) amb un chupito de licor de 40º. Suposant que el sucre sigui glucosa pura i obviant la resta de chupito que no és alcohol:
Estalviant càlculs, però que qualsevol pot realitzar i/o comprovar,o fins i tot demanar que els detalli, si m'apureu (i estaria bé que algú els comprovés, que sempre acabo paranòica):
-7 g de glucosa = 0,039 mol de glucosa --> 1,404 mol de ATP
-el 40% de un chupito (50 mL)= 20 mL etanol = 15,78 g etanol = 5,83 mol de ATP.
Considerant el valor energètic de l' ATP 14 kcal/mol (Wiki-ATP) surt:
-1 sobre de glucosa = 19,656 kcal
-1 chupito de 40º = 81,644 kcal
Pos ala, ja sabeu, el botellón millor patrocinat per azucarera...
(clar que no ho he explicat tot... com que a partir de certa concentració l'etanol inhibeix la glucòlisi... WHAHAHAHAHA)
No està mal.
Això vol dir que si l'alcohol estigués present en molta major quantitat a la natura hi podria haver "animals" que haguéssin evolucionat cap a metabolismes basats en l'etanol enlloc de la glucosa?
Seria tan mono tenir ratetes inflamables XD
Publica un comentari a l'entrada